Wedden op Rugby

Rugby Union Football of simpelweg rugby is een zeer populaire balsport en vindt zijn oorsprong in Rugby Engeland. Tijdens een wedstrijd op school pakte een van de mannen de bal op, die gemaakt werd van een opgeblazen varkenshaas, en ging ermee rennen naar het doel van zijn tegenstander. Deze man gaat onder de naam William Webb Ellis voor altijd de boeken in als de grondlegger van de sport. Zo over de jaren heen zijn de regels van het spel ontstaan en aangepast om zo de sport voor iedereen interessant te houden.

Six – nation

De Six Nation Championship is een jaarlijkse, internationaal Rugby Union toernooi waarbij zes Europese landen deelnemen. Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales spelen de hoofdrol bij dit toernooi. Het evenement wordt momenteel gesponsord door de RBS (Royal Bank of Scotland). De winnaar van de Six nation mag zich ook Europees kampioen noemen. Engelend is op dit moment in het bezit van de titel waarbij de Frankrijk afwerpen die in 2010 een Grand Slam wonnen. Six nation is enorm populair en er kijken jaarlijks miljoenen mensen naar het evenement.

Europa: Heineken Cup

De Heineken Cup is een competitie binnen de Rugby Union waarbij de beste teams uit de zes beste landen uit Europa deelnemen. De zes landen zijn Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland en Wales. Als een team er niet in slaagt om zich te kwalificeren voor de Heineken Cup dan worden deze geplaatst in de European Challenge Cup. Het toernooi loopt van oktober tot april waarbij de wedstrijden gespeeld worden in het weekend. In het jaar 2009-2010 was Toulouse de winnaar na een 21-19 overwinning op Biaritz.

Engeland: Premiership

De Engelse Premiership gaat ook wel als Aviva Premiership door de naam omdat Aviva de hoofdsponsor is van de competitie. De competitie is tevens de hoogst haalbare binnen Rugby Union. Zelfs hoger dan het RFU Championship. De competitie wordt gespeeld door 12 teams die elk tweemaal tegen elkaar strijden voor de winst. Zodra de competitie aan het einde komt wordt er door de top 4 middels een knock-outsysteem beslist wie er in de finale komen te staan. Deze finale wordt vervolgens in het Twickenham Stadium gespeeld. Op dit moment is Saracens in het bezit van het kampioenschap 2010-2011.

Frankrijk: Top 14

De Top 14 is een competitie binnen de Rugby Union dat gespeeld wordt in Frankrijk. De Top 14 is het hoogst haalbare niveau binnen de Franse leagues. Er is een bepaald systeem tussen de Top 14 en het niveau daar vlak onder, de Rugby Pro D2. De 14 beste teams nemen deel aan de prestigieuze Franse competitie, hier komt dan ook de naam vandaan.