Value Bet

Dankzij de methode van value bet kunt u een nauwkeurige selectie vaststellen van waarop u gaat wedden en uw winst in de loop der tijd verhogen.

De odd die verbonden wordt aan het wedden wordt beoordeeld aan de hand van de waarschijnlijkheid van een resultaat. Als dit laatste wordt onderschat kunt u profiteren van een uitzonderlijk hoge odd en u kunt ook uw winst verhogen als het resultaat van datgene waarop u hebt gewed logisch lijkt. Dit is wat men noemt de techniek van ‘value bet’.

Het berekenen van Value bet

De omzetting van de odds naar waarschijnlijkheid werkt als volgt :

Als u aan de slag wilt met wedden via value bet dan moet u de berekening van uw waarschijnlijke uitkomst volgen. Om winst te blijven maken op de lange termijn is het noodzakelijk vast te stellen welke resultaten de meeste kans maken en deze analyse vergelijken met de odd die door de bookmaker is aangegeven. Als de odd voor uw gevoel hoger is dan het zou moeten zijn, dan kunt u gaan wedden en uw winst vergroten.
Deze methode is echter niet makkelijk uit te voeren ; de bookmakers plaatsen de odds namelijk niet zomaar uit de losse pols en gebruiken betrouwbare gereedschappen om de odds van sportevenementen vast te stellen. Uw kansen om de value bet aan het licht te brengen zijn klein, maar ze bestaan wel.
Als toevoeging bij deze adviezen over de value bet methode bieden wij u ook een rekensysteem aan bij voetbal en tennis waarmee u uw eigen resultaatverwachting kunt vaststellen.

Voorbeeld van Value bet

Om value bet beter te kunnen begrijpen is hier een voorbeeld :

Bij het wedden met €10, als de waarschijnlijkheid van winst gelijk is aan 50% zal de logisch voorgestelde odd 2.00 bedragen. Dit levert u op de lange termijn vrijwel niets op omdat de verschillende keren dat u bent gaan wedden elkaar compenseren. Tegenwoordig is het zo dat als de bookmaker een hoge odd voorstelt, die dus hoger is dan 2.00, dan hebt u de mogelijkheid om in de loop van de tijd uw winst te vergroten.
We merken hierbij wel op dat deze techniek u niet verzekert van een prognose zonder fouten maar u wel in staat stelt om te profiteren van een winst die gemiddeld hoger ligt op de lange termijn.