Criterion van Kelly

Dankzij het Kelly Criterion systeem kunt u de best mogelijke inleg berekenen wanneer u gaat wedden, afhankelijk van de côte die verbonden is aan het gekozen evenement. U kunt ook het evenwicht zoeken en extremen vermijden : als u teveel wed neemt u het ricico enorm te verliezen en, omgekeerd, als u het bedrag van uw inleg onderschat zal uw winst laag zijn ten opzichte van wat u had kunnen verdienen.

Techniek van het Kelly Criterion

De berekeningsmethode werkt als volgt : U moet de odd kennen zoals die over het gekozen evenement aangegeven is door de bookmaker en u moet de betrouwbaarheid van uw prognose zelf hebben onderzocht. Als u deze twee stappen hebt gezet, houdt u zich dan aan de volgende formule :

  • Wij vragen uw aandacht voor het feit dat deze methode niet onfeilbaar is en dat de methode slechts onder één voorwaarde resultaat kan hebben : dat uw eigen verwachting nauwkeuriger is dan die van de bookmaker. Als u dit niet kunt bevestigen, loopt u het risico uw winst nog sneller te verliezen.

Adviezen voor het gebruik van de methode van het Kelly Criterion

Blijf voorzichtig in het bedrag dat u inlegt zodat u uw geldverlies beperkt. Door u te houden aan een van tevoren vastgestelde maximumbedrag(bijvoorbeeld: inzet beperkt tot 3% van uw portefeuille), zult u het wedden meester blijven. Het is ook een trucje om uzelf een limiet op te leggen, u kunt de door middel van het Kelly Criterion behaalde resultaten vermenigvuldigen met een coëfficient tussen 0 en 0.5.

Deze methode van het Kelly Criterion vereist stiptheid en discipline : De methode staat niet toe te wedden met de ogen dicht en ook garandeert hij niet dat de winst direct opleeft. Maar als u ons advies opvolgt zorgt de methode voor winst op de lange termijn.

Vergeet ook niet dat de belangrijkste sleutel voor uw succes door dit systeem ligt bij uw capaciteit om uw prognose zo precies mogelijk vast te stellen.